Betting Utan Svensk licens, vad gäller?

Betting utan svensk licens är något som många spelare föredrar. Sedan den nya spellagen trädde i kraft den 1 januari 2019 är det förbjudet för svenska spelsajter att erbjuda mer än en bonus och kampanj per spelare. Också är vissa spel inte godkända i Sverige. Detta är kännbart, speciellt när det kommer till att betta. I motsatt till detta när du satsar pengar hos bettingbolag utan svensk licens, är det fritt fram att ta del av flera bonusar och kampanjer.

Lagligt att spela på spelbolag inom EU

betting utan licensSvenska spelare får enligt lag i Sverige betta precis var de vill. Eftersom det inte finns något regelverk som förbjuder dig att spela hos bettingbolag som inte har licens, kan du spela precis som du gjorde innan den nya spellagen trädde i kraft. Som ett resultat kan du fortfarande ta del är förmånliga välkomsterbjudanden och free bets. Dessutom om du bettar hos en spelsajt med licens inom EES är dina eventuella vinster helt befriade från skatt. Däremot om bettingsajten är utanför, är du skyldig till att betala skatt i enlighet med svensk lag.

För att undvika att betala skatt, vilket är 30%, är det att föredra att betta hos bettingsidor med licens på Malta, i Storbritannien eller i Gibraltar. Malta Gaming Authority (MGA), UK Gambling Commission (UKGC) och Gibraltar Gaming Commission (GGC) är de tre främsta regulatorerna i europa för spel om pengar. De stora jättarna har alla licens från någon av dessa myndigheter. Eftersom Sverige bara har dryga 9 miljoner invånare är det många bettingbolag som valt att inte ansöka om svensk licens. Se alla bettingsidor med svensk licens här.

Dessa bettingbolag saknar licens i Sverige

Bland de stora bettingsidorna på nätet, är majoriteten utan svensk licens. Som spelare på sportsbook är detta till din fördel. Inte mycket har förändrats och det fungerar likadant att betta nu, som det gjorde före Spelinspektionen införde den nya spellagen.

Varför utan licens?

Att spela på bettingsidor utan Svensk licens är inget vi rekommenderar. Men du bör vara medveten om att det går och det är fullt lagligt. Och i många fall även helt skattefritt. i listan hittar du spelbolag anpassade för europeisk marknad.

Vad är skillnaden?

  • Större utbud att spela på
  • I många fall bättre odds
  • Bättre bonusar och cashback
  • Ingen tillsyn från spelinspektionen
  • Avsaknad av skyddsnät som spelpaus

Betyg: Betting utan licens

Tyck till om innehållet på Svensk Licens, din röst hjälper oss göra webbplatsen bättre.

[Totalt: 7    Genomsnitt: 3.9/5]

Sedan 2019-01-01 finns det bettingsidor med och utan svensk licens

Här på Svensklicens.com finner du bettingsajter med och utan licens i Sverige. Har du inte särskilda anledningar till att välja oreglerade spelbolag bör du hålla dig till dom med licens för att undvika konverteringsavgifter till Svenska kronor.

Etablerade bettingsidor som valt att inte ansöka om Svensk licens

Bland de stora bettingsidorna på nätet, är majoriteten utan svensk licens. Som spelare på sportsbook är detta till din fördel. Inte mycket har förändrats och det fungerar likadant att betta nu, som det gjorde före Spelinspektionen införde den nya spellagen.

Pinnacle är en av de främsta bettingsidorna som finns att betta hos på nätet. Du hittar de mest populära kategorier med massvis av marknader. Det finns totalt 16 kategorier och du bettar på alla stora event inom fotboll, hockey och basket. Du bettar också på tennis, golf och motorsport. Pinnacle har också specialare där du kan betta på bland annat eSport. Du hittar även bra odds. Med licens i Gibraltar är dina vinster garanterat skattefria och det finns en uppsjö av betalningsmetoder som passa alla spelare, oavsett vilken plats du spelar från.

BetVictor (BV) är en bettingsajt som de flesta känner till. Om inte, var de fram till nyligen sponsor till Liverpool i Premier League. Om du känner för att pröva BV så kommer du inte bli besviken. Det finns totalt 35 olika kategorier att satsa på, samt ytterligare 5 för eSport. Det finns också fina erbjudanden som du kan ta del av. BV är licensierad av GGC och UKGC, så det är tryggt att betta som svensk spelare hos bettingsajten. Betalningar görs med Visa, Neteller och Skrill. Det finns dessutom flera andra betalningsmetoder om dessa inte skulle passa.

BetClic, en gigant inom betting. På Bettingsidan hittar du över 30 olika kategorier av sport, samt specialare där du bettar på unika kategorier och marknader. Det finns också ett bra utbud av erbjudanden med boostade odds och cash out. BetClic är licensierad av MGA och bettingsajten garanterar tryggt och rättvist spelande. Du gör smidiga insättningar och uttag via kortbetalningar, och e-plånböcker som Neteller och skrill.

Hur fungerar betting utan licens

Du som bettar hos svenska bettingbolag har nog tänkt tanken att spela hos någon sajt som inte har svensk licens. Det som många tror är att det är riskabelt. Tvärtom, det är lika tryggt och säkert. Våra europeiska bettingsidor använder senaste krypterings teknologi och de är långt fram när det kommer till att skydda din integritet. För det första lämnar de inte ut information till svenska myndigheter om de inte misstänker något oegentligt. För det andra är de certifierade hos flera internationella erkända organ.

Förr när du registrerade dig var du tvungen att fylla i långa och krångliga formulär, och du fick skicka in känsliga handlingar manuellt via din mejl. I dag fyller du i dina personuppgifter i ett formulär och det tar inte längre än ett par minuter för att registrera dig. Om det krävs att du måste skicka in handlingar, görs det säkert över en plattform på spelsidan.

Det finns tyvärr inte möjlighet att använda e-legitimation när du spelar hos bettingsajter utan svensk licens. I stället när du sätter in, eller tar ut pengar, använder du ditt betalkort eller din e-plånbok. Det är precis lika säkert, men kan ta lite längre tid innan dina pengar sitter på kontot.

Erbjudanden hos bettingsidor utan licens

Just erbjudanden och kampanjer är något som du har möjlighet att ta del av hos bettingsidor utan svensk licens. I motsatt till svenska spelsidor erbjuds det åtskilliga erbjudanden och kampanjer som du kan ta del av, flera gånger, om du skulle vilja. Det finns matchbonusar som du får vid första insättning. Ibland flera gånger din insättning. Också kan du använda free bets att spela för utan omsättningskrav. De stora spelbolagen är generösa mot sina kunder. Varje vecka kan du ta del av unika kampanjer för utvalda evenemang.

Vi listar här på Svensklicens.com de mest förmånliga bonusar och kampanjer som finns att tillgå hos bettingsidor utan svensk licens. Dessutom tar vi hänsyn till dig. Hos oss listar vi bettingbolag med licens inom EES. Så alla dina eventuella vinster är helt befriade från skatt.

Betting utan Spelpaus

Spelpaus infördes av svenska Spelinspektionen, och finns hos alla spelbolag som bedriver spel om pengar i Sverige. När du bettar hos bettingsajter som inte har svensk licens, så finns det ingen Spelpaus. När du vill stänga av dig från bettandet, måste du istället kontakta bettingsajten direkt och blockera dig från allt spel. Denna lösning är mer logisk. Du som kund hos en bettingsajt utan Spelpaus, har också möjligheten att aktivera ditt konto igen när du tycker att du är redo att betta. Tvärtemot är det med Spelpaus, om du stänger av dig kan du inte häva din avstängning. Du är avstängd tills tiden som du blockerat dig från spel löper ut.

En åtgärd när du spelar på betting utan svensk licens, är om ditt spelande går överstyr har de rätten att stänga ditt spelkonto. Medans hos svenska spelsidor måste du själv ta steget och stänga av dig från allt spel med Spelpaus. Dock har svenska spelbolag ansvar för att avsluta ditt spelkonto om de ser att du har ett spelberoende, också har du spelgräns.

Varför välja spelbolag utan spelpaus

Spelpaus är nytt hos svenska spelbolag sedan den nya spellagen trädde i kraft. Spelpaus tillhör svenska Spelinspektionen och alla spelbolag i Sverige måste vara anslutna till myndigheten. Det finns såklart fördelar, men också en hel del nackdelar.

För det första om du stänger av dig från spel hos Spelpaus registreras detta i en gemensam databas. Som ett resultat kan du inte spela hos någon spelsajt i Sverige som är under tillsyn av Spelinspektionen. Också gäller detta landbaserade casinon, spelombud och travbanor. För det andra kan du inte häva din avstängning. Det vill säga om du stänger av dig från allt bettande på trav via spelpaus i 6 månader så är det kört för dig att spela hos samtliga svenska spelbolag oavsett spelform.

Betalningsmetoder för spel på olicensierade Bettingbolag

Som hos svenska bettingsajter är det smidigt att göra insättningar och utbetalningar. I Sverige använder våra nya bettingsajter e-legitimation för att verifiera betalningar, och betalningsmetoder som Trustly Pay N Play och SWISH ser till att strålarna sitter på kontot inom några minuter. Men även hos bettingsajter utan svensk licens kan det gå snabbt. I vissa fall inom en timme. Med hjälp av e-plånböcker går det fort när du gör dina överföringar till och från ditt spelkonto.

De flesta bettingsajter stödjer insättningar och uttag med Neteller och Skrill. Du kan också göra betalningar med betalkort som Visa och Mastercard, och banköverföringar med Trustly. Insättningar funkar också med PaysafeCard. Det tillhör inte vanligheten, men vid vissa fall är PayPal tillgängligt att använda vid insättningar och uttag.

Om du föredrar att betala per månad kan du till och med spela mot faktura. Både Zimpler och Klarna har anammat att spelare utomlands, också föredra att spela på kredit. Därför erbjuder flera stora bettingsajter denna betaltjänst.

Kom ihåg, bettingbolag utan svensk licens inte omfattas av Spelinspektionens tillsyn

Spelsajter som inte har svensk licens omfattas inte av våra spellagar som vi har i Sverige. Med detta sagt, är det stor skillnad att spela hos utländska spelsidor. Bland många fördelar så kan du ta del av obegränsat med bonusar. Du kan ta del av välkomstbonus vid första insättningen och andra bonusar under spelandets gång. Bland annat VIP bonusar. Också kampanjer och erbjudanden kan du ta emot flera gånger. Också kan du få free bets utan omsättningskrav och många bettingsajter ger dig cashback på ditt bettande. Du har också lojalitetsprogram.

Enligt EU direktiv har du fördelen som svensk spelare när du spelar hos utländska bettingsajter inom EES. Alla dina vinster är skattefria. I och med detta är det förmånligare att spela hos en bettingsajt utan svensk licens.

Som läsare hos oss på Svensklicens.com kan du vara säker på att du hittar de bästa lagliga bettingsajterna utan svensk licens.

Frågor och svar om betting utan Svensk Licens

Är det lagligt att betta på bolag utan licens?

Ja.

Är det bättre att betta på bolag utan licens

Detta är en väldigt svår fråga, generellt sett är svaret Nej. Men i form av lojalitet och belöningar ligger oreglerade casinon i framkant mot våra Svenska reglerade.

Är det skatt på mina vinster?

Om spelbolaget har sin bas inom ESS och inte riktar sig mot Sverige är det skattefritt. Annars 30% skatt som du själv måste ta upp i din deklaration.

Hur vet jag om ett spelbolag har licens

Det ser du enkelt här på Svensklicens.com samt i sidfoten på respektive casino. Har casinot Svensk Licens ska du se loggan för Spelinspektionen och Spelpaus.